Du behöver

  • 200 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 1 morot, köp gärna tvättade
  • 1/2 purjolök
  • 1 paprika
  • 2 msk olja
  • 2 dl couscous
  • 1 msk färskost
  • kajennpeppar

Gör så här

1
Blanda färsen med ägget och krydda med salt och peppar. Forma två stora färsbiffar och stek dem i lite smör.

2
Skölj och ansa grönsakerna och strimla dem. Fräs först morötterna i olja några minuter och lägg sedan i purjo och paprika. Låt fräsa ytterligare ett par minuter. Koka couscousen i dubbel mängd vatten cirka 5 minuter. Fluffa upp couscousen med en gaffel och lägg upp på tallrikar. Lägg på grönsaker och färsbiff. Toppa med en klick färskost och lite kajennpeppar.