Färsfyllda paprikor

Du behöver 2 st paprikor gröna 250 g lammfärs 0.5 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 dl vatten + 1 msk ströbröd 0.75 tsk spiskummin...


4 portioner

Du behöver

  • 2 st paprikor gröna
  • 250 g lammfärs
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl vatten + 1 msk ströbröd
  • 0.75 tsk spiskummin
  • 0.5 dl riven ost

Gör så här

1
Dela paprikorna i halvor och avlägsna kärnorna. Förväll halvorna 3 minuter i kokande vatten.

2
Rör samman färsen med salt, peppar, vatten, ströbröd och spiskummin. Fördela färsen i halvorna och strö på ost.

3
Sätt paprikorna i en ugnssäker form. Stek dem i 200 grader ungefär 25 minuter.

4
Servera ris till, och tomatsås (ur påse) samt pappadambröd om så önskas.


Kommentar:
Pappadambröd är pepparkryddade flortunna bröd av kikärtsmjöl.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top