Du behöver
- 200 g lammfärs
- 2 krm salt
- (1 msk kallt vatten)
- 2 tsk fempeppar (pepparblandning)
- 1/2 msk olja
- 1/2 msk smör
Gör så här
1
Blanda färsen med salt och eventuellt en aning vatten som binder om färsen har svårt att hålla ihop. Forma två stora hamburgare.
2
Grovkrossa fempeppar – eller bara svartpeppar om du så vill – och klappa in på biffarnas båda ytor. Genomstek biffarna i stekpanna i olja och smör.
3
Gör i förväg en sallad av 200 g strimlad vitkål som mikras med 1 msk vatten på full effekt i 4 minuter. Sila av vattnet och krydda med 1 msk strimlade färska salviablad, eller 1 tsk torkad salvia, 1-2 strimlade feferoni samt dressing av 1 msk balsamvinäger + 1 msk olja.
4
Servera salladen ljummen med klyftpotatis till.