Fempepparbiff och kålsallad

Du behöver 200 g lammfärs 2 krm salt (1 msk kallt vatten) 2 tsk fempeppar (pepparblandning) 1/2 msk olja 1/2 msk smör Gör så här...

Tillagningstid: 20 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 200 g lammfärs
  • 2 krm salt
  • (1 msk kallt vatten)
  • 2 tsk fempeppar (pepparblandning)
  • 1/2 msk olja
  • 1/2 msk smör

Gör så här

1
Blanda färsen med salt och eventuellt en aning vatten som binder om färsen har svårt att hålla ihop. Forma två stora hamburgare.

2
Grovkrossa fempeppar – eller bara svartpeppar om du så vill – och klappa in på biffarnas båda ytor. Genomstek biffarna i stekpanna i olja och smör.

3
Gör i förväg en sallad av 200 g strimlad vitkål som mikras med 1 msk vatten på full effekt i 4 minuter. Sila av vattnet och krydda med 1 msk strimlade färska salviablad, eller 1 tsk torkad salvia, 1-2 strimlade feferoni samt dressing av 1 msk balsamvinäger + 1 msk olja.

4
Servera salladen ljummen med klyftpotatis till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top