Filmjölksbröd

Du behöver 1 l filmjölk 1.5 tsk bikarbonat 2 dl sirap mörk 1 tsk salt 6 dl vetemjöl 3 dl grahamsmjöl 2 dl rågsikt 2...


2 portioner

Du behöver

  • 1 l filmjölk
  • 1.5 tsk bikarbonat
  • 2 dl sirap mörk
  • 1 tsk salt
  • 6 dl vetemjöl
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 2 dl rågsikt
  • 2 dl solrosfrön
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl russin
  • 1 dl nötter

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda filmjölk, bikarbonat, sirap och salt. Tillsätt mjölerna, solrosfrön, linfrön, russin och nötter. Rör hastigt ihop degen. Pappra två brödformar och pensla med olja. Fördela smeten i formarna och grädda dem i nedre delen av ugnen i 60 minuter. Täck med bakplåtspapper mot slutet om de verkar få för mycket färg. Låt bröden svalna innan du skivar upp dem.


Kommentar:
Ett gott och mustigt bröd som bara rörs ihop.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top