Fish and chips

Du behöver 400 g torskfilé färsk 1 dl vetemjöl Frityrsmet: 2 st ägg 2 msk vetemjöl 1 msk mjölk 2 msk gräslök finhackad 2 krm...


4 portioner

Du behöver

  • 400 g torskfilé färsk
  • 1 dl vetemjöl

Frityrsmet:

2 st ägg
2 msk vetemjöl
1 msk mjölk
2 msk gräslök finhackad
2 krm salt
svartpeppar

Chips (pommes frites):

4 st potatis typ bakpotatis

Gör så här

1
Blanda frityrsmeten.

2
Torka av torskfiléerna på hushållspapper och dela dem om de är stora. Vänd dem i vetemjölet. Doppa dem i smeten en i taget.

3
Fritera dem gyllene några minuter i olja vid cirka 170 grader.

4
Chips: Skala och skär potatisen i jämna, ganska långa strimlor cirka 1/2 centimeter tjocka. Torka dem torra i handduk. Förfritera några minuter i olja 160-170 grader. Hetta upp snabbt i 190-gradig olja så att strimlorna får färg strax före serveringen. Salta när de är nygjorda, heta och spröda.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top