Fisk i sås med paprikatopp

Du behöver 500 g fiskfilé, torsk eller kolja, färsk eller fryst 1/2 tsk salt grovkrossad blandad peppar Sås: 1 1/2 msk smör eller margarin 1...


4 portioner

Du behöver

  • 500 g fiskfilé, torsk eller kolja, färsk eller fryst
  • 1/2 tsk salt
  • grovkrossad blandad peppar
  • Sås:
  • 1 1/2 msk smör eller margarin
  • 1 1/2 msk vetemjöl
  • 1 msk fiskfond + 3 dl vatten
  • 3 msk vispgrädde
  • salt och vitpeppar
  • Paprikatopp:
  • 2 röda eller 1 gul + 1 röd paprika
  • 1 msk smör, margarin eller olja
  • 1 msk (äppelcider)vinäger
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

1
Fryst fisk halvtinas. Skär bort eventuella fiskben. Dela fiskfilén i mindre bitar och lägg i en liten panna. Salta och peppra.

2
Smält smöret, rör ner mjölet och vispa i fond och vatten. Koka såsen 3 minuter. Smaka av med grädde, salt och peppar. Häll såsen över fisken. Sjud fisken 3-4 minuter under lock eller täckt med smörpapper tills bitarna nätt och jämnt är vita rakt igenom.

3
Fräs under tiden finstrimlad paprika mjuk i fett. Ringla över vinäger, salta och peppra. Sjud 3-4 minuter under lock. Skeda upp strimlorna ovanpå fisken.

4
Servera med kokt ris.


Kommentar:
Förvara paprikor svalt, men inte kallt. 7-12 plusgrader är lagom. När de ska ätas smakar paprikor bäst rumstempererade.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top