Fisk med frastäcke

Du behöver 0.5 st fänkål hackad 1 st lök liten hackad gul 2 msk olivolja 0.5 dl hackad persilja 0.5 dl bröd smulat torkat vitt...


4 portioner

Du behöver

  • 0.5 st fänkål hackad
  • 1 st lök liten hackad gul
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 0.5 dl bröd smulat torkat vitt
  • 550 g fiskfilé
  • salt
  • citronsaft nypressad

Varm sallad:

2 st gula lökar tunt skivade
3 st paprika 1 röd, 1 grön och 1 gul paprika, tunt skivade
2 msk olivolja
3 st rosmarin små kvistar färsk
1 tsk rödvinsvinäger

Gör så här

1
Fräs fänkål och lök mjuka i lite av oljan. Ta pannan från värmen och häll i resten av oljan. Blanda i persilja och bröd. Lägg fisken, som måste vara garanterat benfri, på ett smort ugnssäkert fat. Salta och droppa över pressad citron. Täck med brödblandningen. Ställ in formen mitt i 200 grader varm ugn. Det tar cirka 25 minuter för fisken att bli färdig, det beror på hur tjock filén är.

2
Fräs lök och paprika mjuka i oljan. Tillsätt rosmarin mot slutet och droppa över vinägern. Ät salladen och pressad potatis till.


Kommentar:
Välj bröd som passar vid eventuell allergi.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top