Du behöver
- gul lök eller purjolök
- margarin
- 1/2-1 st fiskbuljongtärning
- 1.5 msk vetemjöl
- 2.5 dl grädde mjölk eller gräddmjölk
- tonfisk crabsticks, räkor, rökt lax eller något annat
- ost riven
Gör så här
1
Fräs lite hackad lök eller strimlad purjolök i margarin/smör. Låt smulad fiskbuljong fräsa med. Inte för stark värme!
2
Rör i vetemjöl. Tillsätt vätska. Koka upp, puttra några minuter. 1 mer vätska om det verkar för tjockt.
3
Tillsätt fisk- eller skaldjur, gärna rester. Kanske även lite ärter eller broccoli om du har i frysen.
4
Servera med nykokt pasta.
5
Gott i lunchlådan dagen efter.
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.