Läsar-recept

Fiskpasta á la Cajsa Warg

Du behöver gul lök eller purjolök margarin 1/2-1 st fiskbuljongtärning 1.5 msk vetemjöl 2.5 dl grädde mjölk eller gräddmjölk tonfisk crabsticks, räkor, rökt lax eller...

Tillagningstid: 20 minuter
2 portioner

Du behöver

  • gul lök eller purjolök
  • margarin
  • 1/2-1 st fiskbuljongtärning
  • 1.5 msk vetemjöl
  • 2.5 dl grädde mjölk eller gräddmjölk
  • tonfisk crabsticks, räkor, rökt lax eller något annat
  • ost riven

Gör så här

1
Fräs lite hackad lök eller strimlad purjolök i margarin/smör. Låt smulad fiskbuljong fräsa med. Inte för stark värme!

2
Rör i vetemjöl. Tillsätt vätska. Koka upp, puttra några minuter. 1 mer vätska om det verkar för tjockt.

3
Tillsätt fisk- eller skaldjur, gärna rester. Kanske även lite ärter eller broccoli om du har i frysen.

4
Servera med nykokt pasta.

5
Gott i lunchlådan dagen efter.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top