Du behöver
- 1 st torskblock (400 g)
- 1 tsk salt
- 1 st morot skuren i slantar
- 0.5 st lök gul skuren i klyftor
- 2 dl gräddfil
- 1 msk majonnäs
- 1 dl dill (stjälkarna används till att koka fisken i)
- 1 krm svartpeppar nymald
- 1 st sardeller (ca 100 g)
- 1 st ekbladssallat huvud
- 1 dl purjolök finhackad
- 2 dl gröna ärter
Gör så här
1
Sjud torsken i lite vatten med salt, morotsslantar, lök och dillstjälkar. När fiskköttet är vitt är fisken klar. Lägg upp den på en tallrik och låt den svalna.
2
Blanda gräddfil, majonnäs, dill och svartpeppar till en sås. Rör försiktigt ner torsken och sardellerna skurna i bitar. Blanda en sallad på ekblad, purjolök och tinade, gröna ärter.
3
Servera salladen tillsammans med fisksåsen och nykokt potatis.