Fisksallad

Du behöver 1 st torskblock (400 g) 1 tsk salt 1 st morot skuren i slantar 0.5 st lök gul skuren i klyftor 2 dl...


4 portioner

Du behöver

  • 1 st torskblock (400 g)
  • 1 tsk salt
  • 1 st morot skuren i slantar
  • 0.5 st lök gul skuren i klyftor
  • 2 dl gräddfil
  • 1 msk majonnäs
  • 1 dl dill (stjälkarna används till att koka fisken i)
  • 1 krm svartpeppar nymald
  • 1 st sardeller (ca 100 g)
  • 1 st ekbladssallat huvud
  • 1 dl purjolök finhackad
  • 2 dl gröna ärter

Gör så här

1
Sjud torsken i lite vatten med salt, morotsslantar, lök och dillstjälkar. När fiskköttet är vitt är fisken klar. Lägg upp den på en tallrik och låt den svalna.

2
Blanda gräddfil, majonnäs, dill och svartpeppar till en sås. Rör försiktigt ner torsken och sardellerna skurna i bitar. Blanda en sallad på ekblad, purjolök och tinade, gröna ärter.

3
Servera salladen tillsammans med fisksåsen och nykokt potatis.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top