Läsar-recept

Fisksoppa

Du behöver 1 st röd paprika 1 st aubergine 1 st purjolök smör 1 msk curry 1 krm kajennpeppar 1 l fiskbuljong (av tärning) 2...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st röd paprika
  • 1 st aubergine
  • 1 st purjolök
  • smör
  • 1 msk curry
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 l fiskbuljong (av tärning)
  • 2 msk tomatpuré
  • 400 g fiskfilé
  • salt
  • 2 dl crème fraîche

Gör så här

Kärna ur paprikan och skala auberginen. skär paprika,aubergine och purjolök i små bitar. Fräs det några minuter i smör i en gryta. Rör i curry, kajennpeppar,fiskbuljong och tomatpuré. Låt soppan koka 5-10 minuter. Skär fisken i bitar och låt sjuda i soppan 3-4 minuter. Smaka av med salt. Rör i crème fraîche och låt det hela bli varmt.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top