Fisksoppa med saffran och spenat

Du behöver 4 st potatis rotselleri ca 100 g 1.25 l fiskbuljong 1 pkt bladspenat (250 g) djupfryst 0.5 g saffran 2 krm timjan 400...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st potatis
  • rotselleri ca 100 g
  • 1.25 l fiskbuljong
  • 1 pkt bladspenat (250 g) djupfryst
  • 0.5 g saffran
  • 2 krm timjan
  • 400 g torskfilé
  • salt och svartpeppar
  • 2 st tomater

Gör så här

1
Skala och tärna potatis och selleri. Koka tärningarna mjuka i vatten med buljongtärning. Skär och tillsätt halvtinad spenat i bitar (så den blir lättare att äta). Tillsätt saffran och timjan. Skär färsk eller halvtinad torsk i bitar och sjud den först precis bara vit i saltat vatten. Lägg över bitarna i soppan. Självklart kan de sjudas direkt i soppan – men då blir den inte lika klar och fin. Smaka av med salt och peppar. Skär tomaterna i småbitar och lägg i soppan.

2
Servera med vitt brytbröd.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top