Fläderbärssaft

Du behöver 1 kg fläderbär (Sambucus nigra) vatten 5.5 dl strösocker 0.5 tsk natriumbensoat Gör så här Rensa och skölj bären. Lägg dem i en...


0 portioner

Du behöver

  • 1 kg fläderbär (Sambucus nigra)
  • vatten
  • 5.5 dl strösocker
  • 0.5 tsk natriumbensoat

Gör så här

Rensa och skölj bären. Lägg dem i en stor rostfri gryta. Häll på så mycket vatten att bären nätt och jämnt är täckta. Koka i 10 minuter, mosa bären mot grytans kant. Sila bärmassan, mät upp saften och koka upp. Tillsätt sockret och koka upp igen, skumma. Tillsätt natriumbensoaten utrörd i lite saft. Häll upp på väl rengjorda flaskor och förvara svalt.


Kommentar:
Fläderbärsklasarna hänger kolsvarta och mogna i slutet av sommaren.
Passa på att plocka innan fåglarna tar dem och koka en härlig djupröd saft.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top