Läsar-recept

Fläskfilé med gorgonzola

Du behöver 600 g fläskfilé smör salt vitpeppar 400 g broccoli 4 dl vispgrädde 2 msk vetemjöl 300 g gorgonzolaost eller ädelost 6 msk purjolök...


4 portioner

Du behöver

  • 600 g fläskfilé
  • smör
  • salt
  • vitpeppar
  • 400 g broccoli
  • 4 dl vispgrädde
  • 2 msk vetemjöl
  • 300 g gorgonzolaost eller ädelost
  • 6 msk purjolök finhackad
  • örtsalt
  • paprikapulver

Gör så här

1
Skiva fläskfilén och bryn skivorna i smör. Salta och peppra. Lägg filéerna i en stor gratängform eller två mindre.

2
Koka broccolin i lättsaltat vatten, endast så mycket att spänsten finns kvar. Stick in de lättkokta broccolibuketterna bland köttet.

3
Vispa grädden (ej för hårt), rör i vetemjöl, mosad ost och purjolök. Smaksätt eventuellt med örtsalt och lite paprikapulver. Bred ut blandningen över köttet och broccolin. Gratinera i 250 grader varm ugn i cirka 10 minuter på näst nedersta falsen.

4
Rätten kan göras färdig, så när som på gratineringen, i god tid. Serveras tillsammans med kokt potatis eller kokt matris. Eventuella rester går utmärkt att frysa.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top