Du behöver
- 600 g fläskfilé
- smör
- salt
- vitpeppar
- 400 g broccoli
- 4 dl vispgrädde
- 2 msk vetemjöl
- 300 g gorgonzolaost eller ädelost
- 6 msk purjolök finhackad
- örtsalt
- paprikapulver
Gör så här
1
Skiva fläskfilén och bryn skivorna i smör. Salta och peppra. Lägg filéerna i en stor gratängform eller två mindre.
2
Koka broccolin i lättsaltat vatten, endast så mycket att spänsten finns kvar. Stick in de lättkokta broccolibuketterna bland köttet.
3
Vispa grädden (ej för hårt), rör i vetemjöl, mosad ost och purjolök. Smaksätt eventuellt med örtsalt och lite paprikapulver. Bred ut blandningen över köttet och broccolin. Gratinera i 250 grader varm ugn i cirka 10 minuter på näst nedersta falsen.
4
Rätten kan göras färdig, så när som på gratineringen, i god tid. Serveras tillsammans med kokt potatis eller kokt matris. Eventuella rester går utmärkt att frysa.
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.