Du behöver
- fläskfilé ca 600 g
Potatisgratäng:
1 kg potatis t
2 dl vispgrädde
1 st ägg
1.5 tsk salt
2.5 krm svartpeppar nymald
1.5 st pressade vitlöksklyftor
2 msk parmesanost nyriven
Parmesanchips:
parmesanost ca 1 dl nyriven
Madeiralöksås:
1 st lök grovt hackad gul
0.5 msk olivolja
2 msk strösocker
1 msk vatten
1 msk vinäger
3 dl vatten
1 msk kalvfond (från flaska)
1 msk soja
1 msk madeira
0.75 msk maizenaredning för mörka såser
salt
peppar
Att äta till:
2 st gurka rätt små gurkor
sockerärter ca 200 g
2.5 st purjolök
1 st morot
Passar utmärkt som huvudrätt i en middag tillsammans med Pepparrotslax på toast som förrätt och Mandelrabarber med kardemummasås som efterrätt (klicka på rubrikerna nedan för recept).