Fluffiga syltomeletten

Du behöver 2 st ägg 1 msk citron färskpressad 1 st vaniljsocker rågad tsk 2 msk mellangrädde 2 msk smör eller margarin Tillbehör: bär eller...


1 portion

Du behöver

  • 2 st ägg
  • 1 msk citron färskpressad
  • 1 st vaniljsocker rågad tsk
  • 2 msk mellangrädde
  • 2 msk smör eller margarin

Tillbehör:

bär eller sylt

Gör så här

Dela gulor och vitor och vispa vitorna till fast skum. Rör ihop citron, vaniljsocker och äggulor. Tillsätt grädden. Vänd sedan ner vitorna i smeten. Hetta upp en stekpanna och smält smöret. Grädda omeletten sakta på lägsta värme under lock. Lägg upp den dubbel med sylt emellan.


Kommentar:
Före omeletten passar försommarsoppa med blomkål och krutonger utmärkt!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top