Frallor

Du behöver 1 l vatten 100 g jäst 1 dl olja 1 st ägg 1 msk salt 2 msk strösocker 2.5 l vetemjöl Till pensling:...


35 portioner

Du behöver

  • 1 l vatten
  • 100 g jäst
  • 1 dl olja
  • 1 st ägg
  • 1 msk salt
  • 2 msk strösocker
  • 2.5 l vetemjöl

Till pensling:

ägg
vallmofrö

Gör så här

1
Värm vattnet till 37 grader och rör ut jästen i det. Tillsätt olja, ägg, salt och socker. Tillsätt vetemjölet, lite i taget. Arbeta degen en stund och baka ut till småbullar, eller både småbullar och baguetter, och lägg på plåt.

2
Sätt ugnen på 250 grader.

3
Låt bullarna jäsa cirka 45 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö över vallmofrön. Grädda dem cirka 8 minuter. Låt frallorna svalna under bakduk.


Kommentar:
Receptet kommer från Bakstugan i När på Gotland.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top