Fransk äppelkaka

Du behöver 6.5 st äpplen 2.5 dl vatten + 1 1 citron saften av 1/2 Mandeltäcke: 100 g smör 1.5 dl socker 3 st äggulor...


6 portioner

Du behöver

  • 6.5 st äpplen
  • 2.5 dl vatten + 1 1
  • citron saften av 1/2

Mandeltäcke:

100 g smör
1.5 dl socker
3 st äggulor
1 dl mandel mald
2 msk vetemjöl
citron saften av 1/2
3 st äggvitor

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader. Skala och kärna ur äpplena och skär dem i klyftor. Koka upp vatten och socker i en liten kastrull, smaksätt med citronsaft och koka lagen några minuter. Lägg ner äppelklyftorna och sjud dem i sockerlagen några minuter tills de är knappt mjuka – de ska fortfarande vara spänstiga. Lägg dem i en smord stekpanna eller teflonform.

2
Rör smör och socker luftigt och tillsätt äggulorna. Mal mandeln och blanda den i smeten samtidigt med vetemjölet. Smaksätt med citronsaft. Vispa de 3 äggvitorna till fast skum och vänd ner dem i smeten med lätt hand – lite i taget. Bred smeten över äpplena, sätt in stekpannan i ugnens nedre del och grädda kakan 35-40 minuter tills ytan är guldgul.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top