Franska våfflor

Du behöver 4 st smördegsplattor djupfrysta strösocker till kavling Smörkräm: 100 g smör mjukt osaltat 1.5 dl florsocker 1 st äggula 2 tsk vaniljsocker konjak...


12 portioner

Du behöver

  • 4 st smördegsplattor djupfrysta
  • strösocker till kavling

Smörkräm:

100 g smör mjukt osaltat
1.5 dl florsocker
1 st äggula
2 tsk vaniljsocker
konjak ev. 1-2 msk

Gör så här

1
Låt smördegsplattorna tina ca 15 minuter. Ta ut kakor med runt mått, ca 5 cm i diameter. Tryck ihop spillbitarna och ta ut kakor så att det sammanlagt blir sex stycken av varje platta. Lägg kakorna på sockrat smörgåspapper och kavla, helst med kruskavel, ut dem till lika stora, ovala, långsmala kakor, ca 12×8 cm.

2
Lägg kakorna på papprad plåt och grädda dem i mitt i 200 grader varm ugn 8-10 minuter.

3
Smörkräm: Rör smör och florsocker mjukt och poröst. Blanda i äggula, vaniljsocker och ev. konjak.

4
Lägg ihop kakorna två och två med smörkräm emellan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top