Franskkryddade cocktailtomater

Du behöver 500 g fasta körsbärstomater/cocktailtomater Lagen: 1 dl vitvinsvinäger 3 dl vatten 2 tsk salt 3/4 dl socker 1 tsk gula senapsfrön 1/2 tsk...


0 portioner

Du behöver

  • 500 g fasta körsbärstomater/cocktailtomater
  • Lagen:
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 3 dl vatten
  • 2 tsk salt
  • 3/4 dl socker
  • 1 tsk gula senapsfrön
  • 1/2 tsk hel vitpeppar
  • 1/2 tsk timjan
  • 2 lagerblad

Gör så här

Nagga tomaterna lätt med en spetsig gaffel och lägg dem i en väl rengjord burk. Koka upp samtliga ingredienser till lagen i ett par minuter. Häll den heta lagen över tomaterna och se till att alla tomaterna täcks. Sätt på lock och förvara svalt. Efter cirka en vecka är tomaterna klara att ätas. Inläggningen håller sig i kylen i ett par månader. Servera gärna tomaterna till grillat kött eller kyckling.


Kommentar:
Margaretha Oscarsson är trädgårdsmästare i Bäckdalen utanför Båstad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top