Du behöver
- 175 g margarin eller smör
- 175 g mörk blockchoklad
- 2 dl strösocker
- 3 st äggulor
- 1 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- konjak whisky eller rom
- 3 st äggvitor
- florsocker
Gör så här
1
Smält matfettet. Ta kastrullen från värmen. Bryt ner chokladen i det varma fettet och låt den smälta under omrörning. Blanda i sockret. Tillsätt gulorna, en i taget under kraftfull omrörning. Rör i mjölet, blandat med vaniljsocker. Blanda i smaktillsats. Vispa vitorna till riktigt hårt skum och vänd varsamt ner det i smeten.
2
Sätt ugnen på 200 grader.
3
Häll smeten i en väl smord och bröad form (cirka 24 cm i diameter) med löstagbar kant. Grädda direkt, cirka 40 minuter. Tårtan ska inte vara genomgräddad, utan lite “rå” inuti. Det är det som gör den så god.
4
Lossa tårtan försiktigt från kanten på formen och låt den kallna under press, till exempel en skärbräda med mortel på, så att den blir platt och fin.
5
Pudra sedan över florsocker. Skär tårtan i bitar och servera med färska jordgubbar och vispad grädde.