Du behöver
- 50 g jäst
- 5 dl vatten
- 2 msk fiberhusk
- 1.5 tsk brödkrydda malda
- 0.5 tsk salt
- 0.5 dl olja
- 8 dl glutenfri mjölmix (480 g)
- sesamfrö eller solrosfrö
Gör så här
1
Smula ner jästen i en degbunke.
2
Värm vattnet till 37 grader (fingervärme). Häll det över jästen och rör tills den löst sig.
3
Tillsätt Fiberhusk, brödkryddor och salt. Rör om och låt husken svälla cirka 10 minuter.
4
Blanda ner olja och det mesta av mjölblandningen. Arbeta degen riktigt kraftigt, helst i maskin. Degen ska vara ganska kladdig och svårhanterlig när den är klar. Då blir det färdiga brödet saftigt och bra i konsistensen.
5
Pudra cirka 1 msk mjölblandning över degen. Fördela den till 12 jämnstora klickar och lägg dem på bakpappersklädd plåt. Det går enklast med hjälp av två matskedar.
6
Strö på rikligt med sesam- eller solrosfrön. Täck med bakduk och låt jäsa cirka 1 timme.
7
Grädda frallorna i 250 graders ugnsvärme, cirka 15 minuter.
8
Låt dem kallna under en bakduk.
9
Detta bröd håller sig bra 1-3 dagar utan att smula. Man kan naturligtvis även frysa det.
Det här receptet är glutenfritt.
Receptet är provat med Semper och Finax glutenfria mjölblandning som innehåller mjölk.