Frukostfralla

Du behöver 50 g jäst 5 dl vatten 2 msk fiberhusk 1.5 tsk brödkrydda malda 0.5 tsk salt 0.5 dl olja 8 dl glutenfri mjölmix...


12 portioner

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 2 msk fiberhusk
  • 1.5 tsk brödkrydda malda
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 dl olja
  • 8 dl glutenfri mjölmix (480 g)
  • sesamfrö eller solrosfrö

Gör så här

1
Smula ner jästen i en degbunke.

2
Värm vattnet till 37 grader (fingervärme). Häll det över jästen och rör tills den löst sig.

3
Tillsätt Fiberhusk, brödkryddor och salt. Rör om och låt husken svälla cirka 10 minuter.

4
Blanda ner olja och det mesta av mjölblandningen. Arbeta degen riktigt kraftigt, helst i maskin. Degen ska vara ganska kladdig och svårhanterlig när den är klar. Då blir det färdiga brödet saftigt och bra i konsistensen.

5
Pudra cirka 1 msk mjölblandning över degen. Fördela den till 12 jämnstora klickar och lägg dem på bakpappersklädd plåt. Det går enklast med hjälp av två matskedar.

6
Strö på rikligt med sesam- eller solrosfrön. Täck med bakduk och låt jäsa cirka 1 timme.

7
Grädda frallorna i 250 graders ugnsvärme, cirka 15 minuter.

8
Låt dem kallna under en bakduk.

9
Detta bröd håller sig bra 1-3 dagar utan att smula. Man kan naturligtvis även frysa det.


Kommentar:
Det här receptet är glutenfritt.
Receptet är provat med Semper och Finax glutenfria mjölblandning som innehåller mjölk.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top