Du behöver
- 6-8 blad gelatin
- 2 1/2 dl fläderblomsdryck
- 2 1/2 dl svartvinbärsdryck
- 1 dl kesella gourmet
- 1 dl riven mandelmassa
- Tillbehör:
- 50-100 g vit blockchoklad
- 1/2 dl strösocker
- 1/2 kiwifrukt
Gör så här
1
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i cirka 5 minuter. Häll dryckerna i varsin kastrull. Fördela bladen med en lätt vispning i vätskorna som värmts en aning. Häll upp de båda dryckerna i varsin skål eller i iskublådor. Ställ att stelna.
2
Blanda kesellan med mandelmassan.
3
Skär geléerna i mindre bitar. Trava dem dekorativt på tallrik. Klicka på av mandelkrämen. Dekorera med blockchoklad och smält socker.
4
Gärna några små kiwitärningar och några bitar av svartvinbärsgeléet som extra fest.
5
Bryt blockchokladen i mindre bitar och lägg i djup tallrik. Ställ tallriken över en kastrull med varmt vatten. Smält chokladen. Skeda figurer av den på bakplåtspapper.
6
Häll sockret i en varm stekpanna. Rör sockret som sakta smälter. Rör vidare även om det blir klumpar. Så småningom smälter sockret helt och får en ljusbrun ton. Forma figurer av det smälta sockret på bakplåtspapper.