Du behöver
- 1/2 gul lök
- 3 syrliga äpplen
- 1 liten honungs- eller cantaloupemelon
- 2 msk olja
- 1 1/2 dl torrt vitt vin
- 1 dl grönsaksbuljong
- rivet skal och saft av 1 lime
- 1 msk fransk senap (provensalsk)
- 1/2 tsk salt
Gör så här
1
Skala och finhacka löken. Skala, kärna ur och fintärna frukterna. Fräs först löken ett ögonblick i olja i en kastrull. Lägg ner frukterna och rör om. Tillsätt vin, buljong (vin kan eventuellt ersättas med bara buljong), lime och senap. Koka utan lock tills frukterna är mjuka, cirka 10 minuter. Mixa allt till en slät sås och smaka av med salt. Såsen kan serveras varm eller kall.
2
God att servera till grillad fisk, kyckling och tunna kasslerkotletter.
Gör hela satsen med sås och frys det som blir över till nästa gång.