Fruktig senapssås

Du behöver 1/2 gul lök 3 syrliga äpplen 1 liten honungs- eller cantaloupemelon 2 msk olja 1 1/2 dl torrt vitt vin 1 dl grönsaksbuljong...

Tillagningstid: 20 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 1/2 gul lök
  • 3 syrliga äpplen
  • 1 liten honungs- eller cantaloupemelon
  • 2 msk olja
  • 1 1/2 dl torrt vitt vin
  • 1 dl grönsaksbuljong
  • rivet skal och saft av 1 lime
  • 1 msk fransk senap (provensalsk)
  • 1/2 tsk salt

Gör så här

1
Skala och finhacka löken. Skala, kärna ur och fintärna frukterna. Fräs först löken ett ögonblick i olja i en kastrull. Lägg ner frukterna och rör om. Tillsätt vin, buljong (vin kan eventuellt ersättas med bara buljong), lime och senap. Koka utan lock tills frukterna är mjuka, cirka 10 minuter. Mixa allt till en slät sås och smaka av med salt. Såsen kan serveras varm eller kall.

2
God att servera till grillad fisk, kyckling och tunna kasslerkotletter.


Kommentar:
Gör hela satsen med sås och frys det som blir över till nästa gång.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top