Fruktsallad

Du behöver 2 st äpplen Cox orange, Ingrid Marie eller Aroma 2 st apelsiner 1 st banan stor 1 st vindruvor blå eller röda fikon...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st äpplen Cox orange, Ingrid Marie eller Aroma
  • 2 st apelsiner
  • 1 st banan stor
  • 1 st vindruvor blå eller röda
  • fikon eventuellt 2 färska

Sås:

2 dl lätt crème fraiche
1 msk florsocker
0.5 tsk vaniljsocker
limefrukt saften av 1

Gör så här

1
Skär äpplena i tärningar. Skär apelsinen i grova klyftor med skalet på. Skär sedan ut hinnfria klyftor. Skala och skiva bananen. Skölj, halvera och kärna ur druvorna (med liten sked). Skölj och skär fikonen i klyftor.

2
Varva frukterna i en skål eller direkt på assietter.

3
Blanda crème fraîche med florsocker, vaniljsocker och limesaft. Såsen kan gärna förberedas och stå kallt en stund innan den serveras till fruktsalladen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top