Frusen jordgubbsbakelse

Du behöver Botten: 3.5 st ägg 2.5 dl strösocker 1.75 dl mjöl Jordgubbssmet: 2 st äggulor 1 dl strösocker 125 g philadelphiaost 2 dl puré...


4 portioner

Du behöver

Botten:

3.5 st ägg
2.5 dl strösocker
1.75 dl mjöl

Jordgubbssmet:

2 st äggulor
1 dl strösocker
125 g philadelphiaost
2 dl puré jordgubb
2 dl vispgrädde lättvispad
2 cl cointreau (citruslikör)
0.5 st citron saften

Gör så här

1
Botten: Blanda ägg, socker och mjöl. Häll upp i en smord form till ca 1 cm höjd på smeten. Baka i 175 graders ugnsvärme i 5-8 minuter.

2
Vispa äggulor och socker pösigt i minst 3-4 minuter. Kör hela jordgubbar i matberedare och sila från kärnorna. Rör ut osten med de mixade jordgubbarna till en slät och fin puré. Vänd ner äggsmeten. Rör försiktigt ner vispgrädde, cointreau och citronsaft.

3
Stansa ut rundlar ur den gräddade botten med hjälp av ett mått eller glas, 7-10 cm i diameter. Gör rör, minst 6 cm högre än botten, av alfolie. Fäst dem runt bottnarna. Fyll på med jordgubbssmet och ställ in rören i frysen.

4
Ta fram jordgubbsbakelserna cirka 10 minuter före servering. Servera med färska jordgubbar och kanske en klick vispad grädde.


Kommentar:
En god middag ska avslutas med en god dessert. Den här bakelsen kan förberedas i god tid.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top