Du behöver
- 250 g fillodeg
- 150-200 g smör
- 1 msk kanel
- Sockerlag:
- 3 1/2 dl strösocker
- 2 1/2 dl vatten
- 1 msk citronsaft
- Vaniljkräm:
- 5 påsar kok marzán vaniljsås
- 1 dl strösocker
- 7 1/2 dl mjölk
Gör så här
1
Tina fillodegen ett dygn i kylskåp. Blanda socker, vatten och citronsaft i en kastrull. Värm och rör om tills sockret löst sig. Låt lagen kallna.
2
Häll mjölken i en teflonkastrull. Vispa ner marzánpulver och socker. Värm och rör om tills krämen kokar ordentligt. Ta den från värmen och låt den kallna. Det ska vara en tjock och fast kräm.
3
Smält smöret. Sätt ugnen på 175 grader. Pensla en ugnsform cirka 30×25 cm med smält smör. Dela fillodegen på mitten och lägg den i formen. Pensla med smör. Varva tills hälften av fillodegen är använd. Fördela vaniljkrämen ovanpå. Avsluta med resten av fillodegen och pensla med smör mellan varven. Skär pajen i 16 bitar med en vass kniv. Grädda i 45 minuter. Ta ut den och häll på sockerlagen. Strö på kanel. Servera ljummen eller kall.