Geraniumglass

Du behöver 3 äggulor 5 msk florsocker 1 dl vatten 3 dl vispgrädde 4 finhackade rosengeraniumblad Gör så här Blanda äggulor, florsocker och vatten i...


6 portioner

Du behöver

  • 3 äggulor
  • 5 msk florsocker
  • 1 dl vatten
  • 3 dl vispgrädde
  • 4 finhackade rosengeraniumblad

Gör så här

Blanda äggulor, florsocker och vatten i en kastrull. Sjud krämen under ständig omrörning tills den tjocknar. Den får inte koka! Ta kastrullen från plattan och låt krämen svalna. Vispa grädden och häll den, tillsammans med hackade blad, i krämen. Rör om noga. Häll upp krämen i en form och frys den i minst 4 timmar.


Kommentar:
Tillsammans med frusna bär i rosengeranium och vinlag är det här den perfekta avslutningen på menyn som inleds med kastanjesoppa och fortsätter med kryddig rådjursstek.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top