Glassbomb

Du behöver Glassmet 1: 4 st äggulor 1.5 dl strösocker 0.5 dl kakao 1 dl kaffe starkt och kallt 5 dl mellangrädde Glassmet 2: 1...


15 portioner

Du behöver

Glassmet 1:

4 st äggulor
1.5 dl strösocker
0.5 dl kakao
1 dl kaffe starkt och kallt
5 dl mellangrädde

Glassmet 2:

1 l vaniljglass
1 dl limesaft 1 dl

Garnering:

rivet skal av 2 limer och 1 apelsin
2 msk strösocker

Små mandelkakor (ca 50 st.):

500 g mandelmassa
4 st äggvitor små
cocktailbär
sötmandel

Gör så här

1
Knäck äggen försiktigt och skilj gulor från vitor. Spara vitorna till mandelkakorna. Vispa gulorna fluffigt tillsammans med sockret. Tillsätt siktad kakao, kaffe samt grädden.

2
Kör smeten i glassmaskin tills den är halvfrusen, 20-30 minuter. Utan glassmaskin går det bra att frysa smeten i en bunke och röra då och då tills glassen är halvfryst.

3
Mjukrör vaniljglassen, pressa saften ur limerna och rör ihop med glassen.

4
Bottna en rund form, cirka 1 1/2 liter, samt täck kanterna med chokladglassen. Lägg den ljusa vanilj-limeglassen i mitten. Platta till och frys glassen minst två timmar tills den stelnat helt.

5
Tvätta limerna i ljummet vatten. Strimla skalet mycket fint eller riv det och blanda med sockret.

6
Spola glassformen hastigt i varmt vatten och lossa glassen i kanterna med hjälp av en kniv. Stjälp upp den på ett stort fat och garnera med raspet. Servera de små mandelkakorna till.

7
Mandelkakor: Sätt ugnen på 200 grader. Riv mandelmassan på rivjärnets grova sida och blanda den med ovispade äggvitor. Täck

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top