Gnocchi med rucola och skinka

Du behöver 200 g gnocchi (pastasnäckor) 1 kruka ruccolasallad eller 250 g tinad bladspenat 1 st burk hela tomater grovt skurna 50 g skinka lättrökt...

Tillagningstid: 20 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 200 g gnocchi (pastasnäckor)
  • 1 kruka ruccolasallad eller 250 g tinad bladspenat
  • 1 st burk hela tomater grovt skurna
  • 50 g skinka lättrökt i tunna strimlor
  • 0.5 st lök skalad och finhackad gul
  • 1 st vitlöksklyfta skalad och finhackad
  • 2 msk olivolja
  • salt och nymalen svartpeppar efter smak
  • parmesanost till servering

Gör så här

1
Sätt på vatten till pastan. Ansa och skölj sallaten. Dela stora blad i några bitar. Eller låt den tinade spenaten rinna av.

2
Lägg tomaterna med sin juice i en kastrull med 1 msk av oljan. Lägg i sallaten/ spenaten och koka långsamt några minuter tills sallaten mjuknat.

3
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Fräs under tiden skinkan, löken och vitlöken i resten av oljan på medelvärme 3-4 minuter tills allt mjuknat men inte fått färg.

4
Blanda tomat-sallatsröran med skinkfräset. Smaka av med salt och peppar.

5
Blanda den kokta, avrunna pastan med såsen. Servera med parmesanost.


Kommentar:
Receptet är taget ur kokboken “Klart smart mat” från ICA bokförlag.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top