Du behöver
- 200 g gnocchi (pastasnäckor)
- 1 kruka ruccolasallad eller 250 g tinad bladspenat
- 1 st burk hela tomater grovt skurna
- 50 g skinka lättrökt i tunna strimlor
- 0.5 st lök skalad och finhackad gul
- 1 st vitlöksklyfta skalad och finhackad
- 2 msk olivolja
- salt och nymalen svartpeppar efter smak
- parmesanost till servering
Gör så här
1
Sätt på vatten till pastan. Ansa och skölj sallaten. Dela stora blad i några bitar. Eller låt den tinade spenaten rinna av.
2
Lägg tomaterna med sin juice i en kastrull med 1 msk av oljan. Lägg i sallaten/ spenaten och koka långsamt några minuter tills sallaten mjuknat.
3
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Fräs under tiden skinkan, löken och vitlöken i resten av oljan på medelvärme 3-4 minuter tills allt mjuknat men inte fått färg.
4
Blanda tomat-sallatsröran med skinkfräset. Smaka av med salt och peppar.
5
Blanda den kokta, avrunna pastan med såsen. Servera med parmesanost.
Receptet är taget ur kokboken “Klart smart mat” från ICA bokförlag.