Du behöver
- 200 g smör
2 1/2 dl strösocker
6 dl havregryn
2 msk vetemjöl
3 msk ljus sirap
2 msk grädde
Garnering:
ca 150 g mörk blockchoklad
1 msk matolja
Gör så här
1
Smält smöret. Blanda de övriga ingredienserna i en bunke. Tillsätt det smälta smöret. Blanda om till en jämn smet. Bred ut massan på ett bakplåtspapper i en långpanna. (Lättast går det att klappa ut smeten med mjölad hand.)
2
Grädda kakan mitt i 175 grader varm ugn 13-15 minuter. Kakan ska bli knäckig. Låt kakan svalna något innan den skärs i kvadratiska bitar.
3
Smält chokladen tillsammans med oljan. Doppa ett hörn av kakorna i chokladen.
Kerstin Thorvald sköter kaffeserveringen i Gammelgårdens kaffestuga i Bengtsfors i Dalsland.