Godiskyckling

Du behöver 1 kycklingfilé (ca 125 g) 3 msk olja 1 msk vinäger 1 tsk salt 1-2 krm svartpeppar 1 tsk strösocker 1-2 morötter, delade...


1 portion

Du behöver

  • 1 kycklingfilé (ca 125 g)
  • 3 msk olja
  • 1 msk vinäger
  • 1 tsk salt
  • 1-2 krm svartpeppar
  • 1 tsk strösocker
  • 1-2 morötter, delade i stänger
  • 1/2-1 paprika
  • 10-15 cm purjolök
  • ca 1 dl klippt dill

Gör så här

Grilla eller stek kycklingen i lite av oljan cirka 7 minuter på varje sida. Känn med sticka. Blanda resten av oljan med vinäger, salt, socker och svartpeppar. Lägg den färdiglagade kycklingen i marinaden. Koka morötterna cirka 15 minuter. Lägg i paprikan och purjolöken och låt koka tills allt är nästan mjukt. Ta upp kycklingen och vänd i dillen. Servera.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top