Gotlandsstickor

Du behöver 1 dl vetemjöl 50 g smör eller margarin 1 dl riven ost Blå Gotland 1 st ägg Gör så här Sätt ugnen på...


20 portioner

Du behöver

  • 1 dl vetemjöl
  • 50 g smör eller margarin
  • 1 dl riven ost Blå Gotland
  • 1 st ägg

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjöl, smör och den rivna osten i en bunke. Lägg degen att vila i kylen cirka 20 minuter. Dela degen i 4 bitar och rulla ut varje bit till fingertjocka rullar. Skär ut 6-8 cm långa stickor. Lägg dem på papprad plåt och pensla med uppvispat ägg. Grädda 8-10 minuter tills de får fin gyllenbrun färg.


Kommentar:
Gott till östersjösoppa.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top