Grahamsgrillgiffel

Du behöver 50 g jäst 2 1/2 dl vatten, 37 grader 250 g rumsvarm kesella 3 msk olivolja 3/4 tsk salt 4 dl grahamsmjöl ca...


16 portioner

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 2 1/2 dl vatten, 37 grader
  • 250 g rumsvarm kesella
  • 3 msk olivolja
  • 3/4 tsk salt
  • 4 dl grahamsmjöl
  • ca 5 dl vetemjöl
  • Garnering:
  • ca 2 tsk fingersalt
  • ca 2 tsk kumminfrön

Gör så här

1
Smula och lös jästen i vattnet, tillsätt kesella, olja, salt, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet. Arbeta till en slät deg, låt vila 10 minuter under bakduk.

2
Tag upp och knåda degen med resten av vetemjölet, dela den blanka degklumpen i 2 lika stora halvor. Kavla varje halva till en cirkelrund platta, cirka 30 cm tvärsöver.

3
Sporra eller skär till åtta “tårtbitar” vardera, rulla till täta gifflar och låt dem jäsa till dubbel storlek med skarven mot papprad plåt och bakduk över.

4
Pensla med vatten och strö på salt och kummin. Grädda cirka 12 minuter mitt i 225 grader varm ugn.

5
Kan frysas.


Kommentar:
Gott till laxvåg på pinne och dragongurksallad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top