Gratinerad colastek

Du behöver rostbiff ca 1 kg smör salt svartpeppar Stekmarinad: 1 tsk svartpeppar hel som krossas 1.5 st vitlöksklyftor skalade och halverade 1 st coca...


6 portioner

Du behöver

  • rostbiff ca 1 kg
  • smör
  • salt
  • svartpeppar

Stekmarinad:

1 tsk svartpeppar hel som krossas
1.5 st vitlöksklyftor skalade och halverade
1 st coca cola (33 cl)
1 tsk rosmarin
1 tsk salt

Sås:

3 dl marinad
1 tsk soja
2 dl vispgrädde
2.5 msk vetemjöl

Tillbehör:

500 g broccoli kokt
1 dl riven ost

Gör så här

1
Lägg köttet i en smord ugnssäker form något större än rostbiffen. Salta och peppra. Sätt in en köttermometer med spetsen i stekens mitt.

2
Häll hälften av den blandade marinaden runt steken och stek i 175 graders ugnsvärme tills termometern visar på cirka 50 grader. Tillsätt resten av marinaden och ugnsstek vidare tills termometern visar 70 grader. Ta steken ur ugnen och skär den i tunna skivor. Placera skivorna på ett smort ugnssäkert fat. Sila stekmarinaden och häll den i en kastrull. Tillsätt soja och låt koka upp. Blanda grädde och mjöl och vispa ner i kastrullen. Låt såsen sjuda någon minut. Häll såsen över köttskivorna. Lägg broccolin bredvid och strö över osten.

3
Gratinera i 225 graders ugnsvärme cirka 15 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top