Du behöver
- 1 dl hallon
- 1 dl strösocker
- ägg
- 1.5 dl mjölk
- 1.5 dl vispgrädde
- 1 tsk strösocker
- 4 tsk brun farin
Att servera till:
2 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1 dl vatten
Gör så här
1
Koka hallon och socker på svag värme under omrörning till syltkonsistens. Fördela blandningen i fyra ugnssäkra portionsskålar. Vispa ihop ägg, mjölk, grädde och socker.
2
3
Mät upp och fördela smeten i skålarna. Placera dem i en ugnssäker form, sätt den i ugnen och häll hett vatten i formen till vattenbad. Grädda i 100 grader cirka 45 minuter (tills innertemperaturen i puddingarna är 75 grader).
4
5
Vispa grädden som ska serveras till. Smält och bryn sockret i en stekpanna på svag värme. Häll i vattnet försiktigt (det stänker!), rör om och koka till sirapskonsistens, 110 grader.
6
7
Låt smeten svalna. (Hård sockermassa i stekpannan kan kokas ur med vatten.)
8
9
Strö 1 tsk farin över varje gräddad pudding och låt dem stå under grillvärme tills farinet smält.
10
Servera puddingarna ljumma i sina skålar och med en liten form vispgrädde bredvid. Ringla sockermassan över grädden.