Läsar-recept

Grekisk kyckling

Du behöver olivolja potatis aubergine squash rödlök paprika svamp tomater örtsalt timjan oliver marinerade vitlök marinerad 1 st färsk kyckling salt peppar citron fetaost Gör...


4 portioner

Du behöver

  • olivolja
  • potatis
  • aubergine
  • squash
  • rödlök
  • paprika
  • svamp
  • tomater
  • örtsalt
  • timjan
  • oliver marinerade
  • vitlök marinerad
  • 1 st färsk kyckling
  • salt
  • peppar
  • citron
  • fetaost

Gör så här

1
Häll olivolja i botten på en stor ugnsfast form. Ansa och skär alla grönsaker i ganska stora bitar. Lägg dem i formen, krydda, häll på oliver och vitlök med sitt spad. Rör runt så att alla grönsaker blir täckta av lite olja. Låt det stå i ugnen i 175 grader cirka 15 minuter.

2
Höj värmen till 200-225 grader.

3
Dela kycklingen i bitar och lägg den över grönsakerna. Krydda och pressa över citron. Stek i cirka 45 minuter. Grönsakerna ska vara mjuka och kycklingen måste vara genomstekt. Man kan även använda kycklingfilé, den behöver kanske inte steka lika länge.

4
Tag ut formen och blanda i fetaosten i bitar.

5
Servera med ett gott bröd.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.
Välj bröd som passar vid eventuell allergi.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top