Du behöver
- olivolja
- potatis
- aubergine
- squash
- rödlök
- paprika
- svamp
- tomater
- örtsalt
- timjan
- oliver marinerade
- vitlök marinerad
- 1 st färsk kyckling
- salt
- peppar
- citron
- fetaost
Gör så här
1
Häll olivolja i botten på en stor ugnsfast form. Ansa och skär alla grönsaker i ganska stora bitar. Lägg dem i formen, krydda, häll på oliver och vitlök med sitt spad. Rör runt så att alla grönsaker blir täckta av lite olja. Låt det stå i ugnen i 175 grader cirka 15 minuter.
2
Höj värmen till 200-225 grader.
3
Dela kycklingen i bitar och lägg den över grönsakerna. Krydda och pressa över citron. Stek i cirka 45 minuter. Grönsakerna ska vara mjuka och kycklingen måste vara genomstekt. Man kan även använda kycklingfilé, den behöver kanske inte steka lika länge.
4
Tag ut formen och blanda i fetaosten i bitar.
5
Servera med ett gott bröd.
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.
Välj bröd som passar vid eventuell allergi.