Du behöver
- 100 g margarin
- 1 dl kesella
- 4 dl vetemjöl
- 1 msk vatten
- 2 st gula lökar
- 1 st röd lök
- 1 st purjolök
- 2 st vitlök klyftor
- margarin
- oregano
- pepparmix
- 1.5 dl pastasås Palermo
- 100 g svarta oliver
- 50 g tomater soltorkade marinerade
- 200 g fetaost
- 3 st ägg
- 2 dl matlagningsgrädde
Gör så här
1
Hacka samman margarin, kesella, mjöl och vatten till en pajdeg. Tryck ut degen i en smord paj form och förgrädda 10 minuter i 225 grader varm ugn.
2
Hacka all lök och fräs den mjuk i lite margarin. Lägg i pajskalet. Strö över oregano och pepparmix. Bred över pastasåsen. Lägg i oliver, soltorkade tomater och fetaost skuren i bitar.
3
Blanda samman ägg och grädde och häll över pajen. Grädda cirk 30 minuter i 225 grader varm ugn.
4
Serveras med sallad och brytbröd.
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.