Läsar-recept

Grekisk paj

Du behöver 100 g margarin 1 dl kesella 4 dl vetemjöl 1 msk vatten 2 st gula lökar 1 st röd lök 1 st purjolök...


4 portioner

Du behöver

  • 100 g margarin
  • 1 dl kesella
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 msk vatten
  • 2 st gula lökar
  • 1 st röd lök
  • 1 st purjolök
  • 2 st vitlök klyftor
  • margarin
  • oregano
  • pepparmix
  • 1.5 dl pastasås Palermo
  • 100 g svarta oliver
  • 50 g tomater soltorkade marinerade
  • 200 g fetaost
  • 3 st ägg
  • 2 dl matlagningsgrädde

Gör så här

1
Hacka samman margarin, kesella, mjöl och vatten till en pajdeg. Tryck ut degen i en smord paj form och förgrädda 10 minuter i 225 grader varm ugn.

2
Hacka all lök och fräs den mjuk i lite margarin. Lägg i pajskalet. Strö över oregano och pepparmix. Bred över pastasåsen. Lägg i oliver, soltorkade tomater och fetaost skuren i bitar.

3
Blanda samman ägg och grädde och häll över pajen. Grädda cirk 30 minuter i 225 grader varm ugn.

4
Serveras med sallad och brytbröd.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top