Grekiskt bondbröd

Du behöver 25 g jäst 5 dl kallt vatten 1 msk olja 1 msk salt 12 dl vetemjöl Gör så här Lös jästen i vattnet...


2 portioner

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 5 dl kallt vatten
  • 1 msk olja
  • 1 msk salt
  • 12 dl vetemjöl

Gör så här

Lös jästen i vattnet och tillsätt olja och salt. Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta till en smidig deg. Låt den jäsa i 4 timmar eller över natten i rumstemperatur. Sätt ugnen på 250 grader. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två delar. Forma till bröden och lägg dem på en papprad plåt. Sätt in dem direkt i ugnen och grädda dem i 5 minuter. Sänk värmen till 225 grader och grädda i ytterligare 45 minuter. Låt bröden svalna på galler.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top