Grillad kyckling med svamprisotto

Du behöver 1 st gul lök 2 st vitlöksklyftor 250 g blandsvamp karljohan, soppar och riskor olivolja 4 dl avorioris 8 dl hönsbuljong 0.5 tsk...


4 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 250 g blandsvamp karljohan, soppar och riskor
  • olivolja
  • 4 dl avorioris
  • 8 dl hönsbuljong
  • 0.5 tsk timjan
  • 1 dl grädde
  • 100 g Parmesan fint riven
  • 4 st kycklingbröst
  • salt
  • svartpeppar

Pensling:

2 msk svamp- och chiliolja

Garnering:

250 g kantareller färska
3 st salladslökar eller 1 liten purjolök

Gör så här

1
Skala löken och finhacka den. Pressa vitlöksklyftorna. Rensa och skär svampen i mindre bitar. Fräs lök, vitlök och svamp i olja i några minuter på svag värme. Tillsätt riset och fräs ett par minuter till. Häll i buljongen och timjan och lägg på ett lock. Sjud i cirka 30 minuter tills riset är färdigt och vattnet kokat bort. Rör ner grädde och riven parmesan. Smaka av med salt och peppar.

2
Sätt ugnen på 200 grader. Pensla kycklingbrösten med svamp- och chilioljan och stek dem ett par minuter på varje sida tills de fått fin färg. Stek dem färdiga i ugnen.

3
Rensa kantarellerna och löken. Skär löken i mindre bitar. Fräs lök och kantareller hastigt i smör. Fördela riset på tallrikar och lägg ett kycklingbröst ovanpå. Fördela svampen och löken på. Ringla över lite olja. Garnera med färsk timjan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top