Grillspett med exotiska inslag

Du behöver ca 600 g fläskfilé 4 ananasringar 1 banan kokosflingor Marinad: 2 små lökar ev. 1 klyfta vitlök 1 liten mango 4 msk brun...


4 portioner

Du behöver

  • ca 600 g fläskfilé
  • 4 ananasringar
  • 1 banan
  • kokosflingor
  • Marinad:
  • 2 små lökar
  • ev. 1 klyfta vitlök
  • 1 liten mango
  • 4 msk brun farin
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm kajennpeppar
  • 2 tsk curry
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • Tillbehör:
  • 4 portioner ris
  • gurkmeja
  • 1 röd finhackad paprika

Gör så här

1
Finhacka lök och vitlök till marinaden. Mosa mangoköttet. Blanda det i en kastrull med lök, socker, salt, kryddor och vinäger. Koka upp och kyl.

2

3
Putsa och skär filén i bitar. Lägg dem i marinaden. Låt dem ligga så länge som möjligt, gärna över natten i kylen.

4
Lyft upp filébitarna och trä dem på spett. Varva med ananas- och bananbitar. Börja och sluta med kött. Grilla spetten cirka 12 minuter. Pensla på lite av marinaden under tiden.

5

6
Servera kokt ris (gurkmeja i kokvattnet färgar riset gult) blandat med paprika till. Servera marinaden till spetten som strötts med kokosflingor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top