Du behöver
- ca 600 g fläskfilé
- 4 ananasringar
- 1 banan
- kokosflingor
- Marinad:
- 2 små lökar
- ev. 1 klyfta vitlök
- 1 liten mango
- 4 msk brun farin
- 1/2 tsk salt
- 1/2 krm kajennpeppar
- 2 tsk curry
- 2 tsk vitvinsvinäger
- Tillbehör:
- 4 portioner ris
- gurkmeja
- 1 röd finhackad paprika
Gör så här
1
Finhacka lök och vitlök till marinaden. Mosa mangoköttet. Blanda det i en kastrull med lök, socker, salt, kryddor och vinäger. Koka upp och kyl.
2
3
Putsa och skär filén i bitar. Lägg dem i marinaden. Låt dem ligga så länge som möjligt, gärna över natten i kylen.
4
Lyft upp filébitarna och trä dem på spett. Varva med ananas- och bananbitar. Börja och sluta med kött. Grilla spetten cirka 12 minuter. Pensla på lite av marinaden under tiden.
5
6
Servera kokt ris (gurkmeja i kokvattnet färgar riset gult) blandat med paprika till. Servera marinaden till spetten som strötts med kokosflingor.