Du behöver
- 3 st purjolök eller gula lökar
- smör
- 4 st tomater eller 1 burk hela tomater
- 0.5 dl tomatpuré
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 2.5 dl matlagningsgrädde
- 1 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
- 1 msk basilika (färsk eller torkad)
- 9 st lasagneplattor
- 500 g keso
- 2 dl ost riven typ herrgård
Gör så här
1
Skölj och strimla purjolöken eller skala och grovhacka löken. Fräs den i smör i en gryta.
2
Skär tomaterna i bitar. Rör i tomater, tomatpuré, buljongtärning, grädde, salt, peppar och basilika i grytan. Låt såsen koka upp.
3
Varva grönsaksås, lasagneplattor och keso i en smord form, avsluta med sås. Strö över osten. Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader i cirka 30 minuter.
4
Servera med en sallad eller som tillbehör till korv, kyckling eller kött.
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.