Du behöver
- 1 kg tomater gröna
- 0.5 kg strösocker
- citron rivet skal av 2-3
- 10 bitar ingefära torkad och hel
- 0.5 dl vatten
- 1 krm natriumbensoat
Gör så här
1
Skär tomaterna i stora sockerbitar. Blanda med övriga ingredienser (utom bensoat) och koka långsamt utan lock tills marmeladen verkar lagom mosig och tjock, cirka 1 1/2 timme.
2
När konserven kokat färdigt tar man upp någon halv deciliter av lagen i liten pyts och rör ut bensoatet i den. När bensoatet löst sig rörs blandningen ner i resten av konserven, innan den portioneras i burkar och lock skruvas på. Extra tätt blir det om man lägger en bit plastfilm mellan lock och burk. Vänd burkarna uppochner medan de kallnar. Förvara sen burkarna svalt, rättvända.
Margaretha Oscarsson är trädgårdsmästare i Bäckdalen utanför Båstad.