Grön tomatmarmelad med ingefära

Du behöver 1 kg tomater gröna 0.5 kg strösocker citron rivet skal av 2-3 10 bitar ingefära torkad och hel 0.5 dl vatten 1 krm...


0 portioner

Du behöver

  • 1 kg tomater gröna
  • 0.5 kg strösocker
  • citron rivet skal av 2-3
  • 10 bitar ingefära torkad och hel
  • 0.5 dl vatten
  • 1 krm natriumbensoat

Gör så här

1
Skär tomaterna i stora sockerbitar. Blanda med övriga ingredienser (utom bensoat) och koka långsamt utan lock tills marmeladen verkar lagom mosig och tjock, cirka 1 1/2 timme.

2
När konserven kokat färdigt tar man upp någon halv deciliter av lagen i liten pyts och rör ut bensoatet i den. När bensoatet löst sig rörs blandningen ner i resten av konserven, innan den portioneras i burkar och lock skruvas på. Extra tätt blir det om man lägger en bit plastfilm mellan lock och burk. Vänd burkarna uppochner medan de kallnar. Förvara sen burkarna svalt, rättvända.


Kommentar:
Margaretha Oscarsson är trädgårdsmästare i Bäckdalen utanför Båstad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top