Grönkålssallad

Du behöver grönkål ca 1 kg vatten salt 1 st stjälkselleri stånd valnötskärnor ca 100 g 1 dl russin Gör så här 1 Repa kålbladen...


8 portioner

Du behöver

  • grönkål ca 1 kg
  • vatten salt
  • 1 st stjälkselleri stånd
  • valnötskärnor ca 100 g
  • 1 dl russin

Gör så här

1
Repa kålbladen av de grova stjälkarna och strimla bladen grovt. Lägg ner hälften i taget en halv minut i en stor gryta kokande, saltat vatten. Fiska upp med hålslev, kyl i kallvatten och låt rinna av väl. (Så här långt kan kålen förberedas och vänta i plastpåse i kylen ett par dygn.)

2
Ansa, skölj och skiva selleristjälkarna, spar ett par med fina bladtofsar till garnering. Hacka eventuellt nötkärnorna till något mindre bitar.

3
Varva kål, selleri, nötter och russin i en vid och grund skål.


Kommentar:
Vi dukar upp ett härligt julbord, lika klassiskt som modernt. Klicka på länkarna för övriga rätter från julbordet!
Olivoljevinägrett med grönmögelost smakar härligt till. Häll 2 msk extra virgin olivolja och 4-5 msk rödvinsvinäger i mixer, smula i 2 msk grönmögelost. Vrid i 1 krm svartpeppar och tillsätt 1/2 tsk salt och 1/2 tsk socker. Mixa dressingen jämn. Håller sig 1 vecka i kylen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top