Grönsaksbouchée

Du behöver 2 smördegsplattor Fyllning: 1-2 dl färdig tomatsås 1 liten rödlök 1/2 liten squash 4 kronärtskockshjärtan ur burk 8 sparrisar ur burk eller frysta...


4 portioner

Du behöver

  • 2 smördegsplattor
  • Fyllning:
  • 1-2 dl färdig tomatsås
  • 1 liten rödlök
  • 1/2 liten squash
  • 4 kronärtskockshjärtan ur burk
  • 8 sparrisar ur burk eller frysta
  • 10 svarta oliver
  • 2 dl riven mozarella eller annan mild ost
  • peppar
  • färsk basilika

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Dela smördegs-plattorna på mitten till fyra lika stora bitar. Lägg dem på en papprad plåt. Låt dem tina om de är frysta. Bred på tomatsåsen (finns färdig på glasburk med olika kryddningar). Skala och finhacka löken. Skiva squashen tunt. Dela kronärtskockshjärtana. Lägg lök, squash, sparris, skockor, oliver och ost på smördegen. Krydda. Baka i cirka 15 minuter längst ner i ugnen tills de fått fin färg. Garnera med basilika.


Kommentar:
God frasig förrätt som serveras nygräddad.
Mat med portugisisk touch, inspirerad av Teresa Mateus Lundahl, uppvuxen i Portugal och kvinnan bakom succékeramiken Mateus Stock i Stockholm.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top