Grönt ostbröd

Du behöver 1/2 sats italiensk vetedeg (klicka på rubriken nedan för recept) 500 g färsk spenat eller 250 g fryst bladspenat 200 g riven gratängost...


4 portioner

Du behöver

  • 1/2 sats italiensk vetedeg (klicka på rubriken nedan för recept)
  • 500 g färsk spenat eller 250 g fryst bladspenat
  • 200 g riven gratängost
  • 3 msk riven parmesanost
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm riven muskotnöt
  • ägg till pensling

Gör så här

1
Kavla ut degen på mjölad bakbänk, eller direkt på ett mjölat bakplåtspapper, ungefär 32×32 cm. Blanda färsk (väl sköljd och avdroppad) eller halvtinad spenat med gratängost, parmesan, salt och kryddor i en bunke. Strö ut fyllningen över degen. Vik in kanterna över fyllningen.

2
Täck med bakduk och ställ brödet att jäsa cirka 1 timme. Pensla med hopvispat ägg och grädda på nedre falsen i 200 grader 35-45 minuter.

3
Låt svalna på galler, smakar bäst medan det fortfarande är ljummet.


Kommentar:
Vi har använt en grunddeg (klicka på rubriken nedan för recept), som snarare är lös än fast. Den påminner mycket om en pizzadeg. Gör den gärna i köksmaskin för att knåda degen väl, minst 5 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top