Du behöver
- 1/2 sats italiensk vetedeg (klicka på rubriken nedan för recept)
- 500 g färsk spenat eller 250 g fryst bladspenat
- 200 g riven gratängost
- 3 msk riven parmesanost
- 1 krm salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 krm riven muskotnöt
- ägg till pensling
Gör så här
1
Kavla ut degen på mjölad bakbänk, eller direkt på ett mjölat bakplåtspapper, ungefär 32×32 cm. Blanda färsk (väl sköljd och avdroppad) eller halvtinad spenat med gratängost, parmesan, salt och kryddor i en bunke. Strö ut fyllningen över degen. Vik in kanterna över fyllningen.
2
Täck med bakduk och ställ brödet att jäsa cirka 1 timme. Pensla med hopvispat ägg och grädda på nedre falsen i 200 grader 35-45 minuter.
3
Låt svalna på galler, smakar bäst medan det fortfarande är ljummet.
Vi har använt en grunddeg (klicka på rubriken nedan för recept), som snarare är lös än fast. Den påminner mycket om en pizzadeg. Gör den gärna i köksmaskin för att knåda degen väl, minst 5 minuter.