Du behöver
- 1 purjolök, ca 150 g
- 1 röd paprika
- 250 g vitkål
- 2 vitlöksklyftor
- 3 msk (raps)olja
- 2 tsk curry
- 1 tsk paprikapulver
- 1 krm chilipeppar
- (500 g räkor med skal)
- 1 tärning grönsaksbuljong
- 3/4 dl vatten
Gör så här
1
Klyv och skölj purjon. Skär den i tunna skivor. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Finstrimla vitkålen. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Värm oljan i wok- eller stekpanna. Rör ner vitlök, curry, paprikapulver och chilipeppar. (Släpp hastigt ner skalade räkor som bara vänds och lyfts upp på en tallrik.)
2
Fräs så vitkålen ensam ett par minuter, tillsätt purjo och paprika. Smula ner buljongtärning. Häll på vatten så att allt blandar sig. (Vänd ner räkorna.) Salta eventuellt. Bröd eller ris till att bli mätt på.