Grönwok

Du behöver 1 purjolök, ca 150 g 1 röd paprika 250 g vitkål 2 vitlöksklyftor 3 msk (raps)olja 2 tsk curry 1 tsk paprikapulver 1...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 purjolök, ca 150 g
  • 1 röd paprika
  • 250 g vitkål
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk (raps)olja
  • 2 tsk curry
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 krm chilipeppar
  • (500 g räkor med skal)
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 3/4 dl vatten

Gör så här

1
Klyv och skölj purjon. Skär den i tunna skivor. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Finstrimla vitkålen. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Värm oljan i wok- eller stekpanna. Rör ner vitlök, curry, paprikapulver och chilipeppar. (Släpp hastigt ner skalade räkor som bara vänds och lyfts upp på en tallrik.)

2
Fräs så vitkålen ensam ett par minuter, tillsätt purjo och paprika. Smula ner buljongtärning. Häll på vatten så att allt blandar sig. (Vänd ner räkorna.) Salta eventuellt. Bröd eller ris till att bli mätt på.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top