Du behöver
- 2 rödlökar
- 4 msk margarin
- 600 g grytbitar av nötkött
- 2 msk vetemjöl
- 4 msk tomatpuré
- 1 lagerblad
- salt, peppar
- 2 tsk paprikapulver
- 2 1/2 dl köttbuljong av tärning
- 1/2 dl rödvin
- 1 dl vispgrädde
Gör så här
1
Skala och hacka löken. Bryn den i matfett. Skär köttet i tärningar och panera dem lätt i vetemjöl. Låt dem fräsa tillsammans med löken tills de fått fin färg.
2
Tillsätt tomatpurén och lagerblad. Krydda och späd med buljong och rödvin. Låt köttet småputtra på svag värme under lock tills det känns helt mört, beräkna cirka 45 minuter.
3
Späd med vatten om vätskan kokar in för mycket. Rör ner grädden strax före serveringen.
4
Gott att servera till är kokt potatis eller potatismos, samt grönsallad med färsk paprika, tomat och gurka.
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av ICA-kurirens matredaktion.