Du behöver
- 2 avokador
1/2 finhackad silverlök
2 tomater, smått tärnade
1/2-1 tsk finhackad röd chili
2 msk finhackad färsk koriander
Dressing:
3 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1/2 tsk salt
Gör så här
1
Dela avokadorna, avlägsna kärnorna och skeda fruktköttet ur skalen. Grovhacka fruktköttet. Blanda med lök, tomat, chili och koriander.
2
Rör samman dressingen av olja, vinäger och salt. Skeda dressingen över röran och vänd ihop lätt med två gafflar. Dressingen binder ihop ingredienserna.
3
Servera majschips att äta guacamolen med. Var och en använder chipsen för att hämta upp lite guacamole direkt ur skålen.
På Salpicón, en trendigt chilikryddig mexirestaurang i Chicago, serveras denna Guacamole Picado som rätt medan man väntar. Färsk koriander, på mexikanska kallad cilantro, kryddar avokadoröran på ett pikant sätt.