Gubbar med sting

Du behöver 2 liter jordgubbar 1 citron 3 limefrukter 1 1/2 dl strösocker 3 dl vispgrädde 1-2 vaniljstänger Gör så här 1 Skölj jordgubbarna om...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 liter jordgubbar
  • 1 citron
  • 3 limefrukter
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 1-2 vaniljstänger

Gör så här

1
Skölj jordgubbarna om de är smutsiga. Snoppa dem sedan och lägg dem i en skål eller på ett stort fat. Tvätta citrusfrukterna noga och finriv skalet.

2

3
Halvera frukterna, pressa ur saften och blanda med 1/2 dl socker. Häll det över jordgubbarna och låt dem gärna stå med citrussaften en stund. Precis före serveringen blandas skalraspet med resten av sockret som strös över jordgubbarna.

4

5
Vispa grädden, halvera vaniljstången och skrapa ur de svarta fröna i grädden och rör om. Servera till jordgubbarna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top