Du behöver
- 1 tsk gula senapsfrön
- 3/4 dl (solros)olja
- 1/4 dl vit vinäger
- 1 sockerbit
- 2 msk varmt vatten
- 1/2 tsk salt
- 1 krm malen vitpeppar
- 2 msk (fransk) senap
- 800 g potatis
- 250 g broccolibuketter
- 400 g falukorv
Gör så här
1
Krossa senapsfröna lätt i en mortel. Blanda olja och vinäger. Lös sockret i varmvattnet, blanda i det också. Salta, peppra, rör i senap och senapsfrön. Låt gärna dra en stund i rumstemperatur.
2
Koka skalad, grovtärnad potatis i saltat vatten. När 3 minuter av koktiden återstår läggs broccoli och grovskivad korv överst i potatiskastrullen. Koka upp igen, låt potatis och broccoli bli ätmjuka medan korven värms. Häll av vattnet, låt allt ånga av snabbt.
3
Servera med senapsdressingen.