Guldkornsdressing med korv

Du behöver 1 tsk gula senapsfrön 3/4 dl (solros)olja 1/4 dl vit vinäger 1 sockerbit 2 msk varmt vatten 1/2 tsk salt 1 krm malen...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 tsk gula senapsfrön
  • 3/4 dl (solros)olja
  • 1/4 dl vit vinäger
  • 1 sockerbit
  • 2 msk varmt vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm malen vitpeppar
  • 2 msk (fransk) senap
  • 800 g potatis
  • 250 g broccolibuketter
  • 400 g falukorv

Gör så här

1
Krossa senapsfröna lätt i en mortel. Blanda olja och vinäger. Lös sockret i varmvattnet, blanda i det också. Salta, peppra, rör i senap och senapsfrön. Låt gärna dra en stund i rumstemperatur.

2
Koka skalad, grovtärnad potatis i saltat vatten. När 3 minuter av koktiden återstår läggs broccoli och grovskivad korv överst i potatiskastrullen. Koka upp igen, låt potatis och broccoli bli ätmjuka medan korven värms. Häll av vattnet, låt allt ånga av snabbt.

3
Servera med senapsdressingen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top